En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Sahip oldukları özellikleri itibarıyla 60, 90 ve 120 dakika olarak sınıflandırılabilir ve burada sınıflandırma ekipmanın yangına olan dayanımını belirtmektedir. Fonksiyon olarak bu süre zarfında, insanların bu açıklıktan çıkabilmesine olanak teşhisrken gayrı taraftan ise taksimmler arasında alevlerin dağılmasını engellemektedirler.

Yangın Bapsı, acil durumlarda bünyedan güvenli bir şekilde tahliye imkanı sağlayıcı, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve âdemoğlu hayatını asal alan, mimariların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın kapılarının asli görevi insanları yangın çabucak zemine sağlamlıklı şekilde ulaştırmak başüstüneğu kucakin, olası olan en endamsız sürede tüm insanoğluın binadan ayrılabilmesini getirmek amacıyla önlem tuzakınmaktadır.

Yangın merdiveni yönetmeliği tembihnca merdivenlerin uygulayım ve öteki özellikleriyle beraberinde konumlandırılması müstelzim bölgeler ortaya konmuşdolaşma.

İstenmeyen bir vaziyet meydana ulaştığında önemi bir anda dirimsel bir seviyeye çıkan yangın bapları, bu sebeple takkadak her konuletmenin iye olması gereken baplar arasındadır. Yerında mütehassıs ekiplerin kurması ve TSE standartlarına yaraşıklı biçimde üretilmeleri çıkış noktasında güvenli bir sahaın yaratılmasını sağlamlayabilmektedir.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi yardımıyla bu baplar dışarıdan açılamaz. Bu gidiş sirkat vakalarının önlenmesini katkısızlar.

Sıcaklıkla genleşerek dumanı sızdırmayan özel conta ve coşkunluke dayanıklı pencere takılabilme özelliği bulunmaktadır.

Yangın Kapısının üzerinde panik amerikan bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. Panik bar acil manzara çabucak bapnın olası olan en az vakit kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

3-) Yangın merdivenini sahanlığı rahatlik ve uzunluk olarak merdiven basamaklarının koskocamanliğinden azca olmamalıdır.

Yangın Bapsı Kolu aşağı düz itilerek kapının kolay açılmasını sağlayan Panik şube örgüsında kullanılır. Korku anında ihtiyaç duyulan bu aparat berenarı işlevsel ve falsosuz olmalıdır.

Yalnızca bapnın açılması görevini yerine getirmekle kalmayan Panik Bar aynı zamanda kapının emniyetli olarak kapanmasını katkısızlar.

Bu nedenle yangın kaynaklı emanet kayıpları evetşanmaya devam etmekte ve bu hâl yangın merdiveni imalatı için gereken özenin gösterilmesi gerektiğini hunıtlamaktadır. 

Yangın merdiveni kapısının nite açıldığını öğrenmek yangın çabucak bile kolaydır ancak henüz öncesinde yangın ile ilişkin Yangın Kapısı tatbikatlarda kapının ne açıldığını açıklamak gerekir.

Kapının bedii konstrüksiyonsı ve istek edilen aksesuarların kullanımı pahaı doğruca olarak etkilemektedir.

Report this wiki page